Youth Idea Hackathon

Kom och testa på entreprenörskap eller idéutveckling med oss på Youth Idea Hackathon under påsklovet och få chansen till ett stipendium på 1000 kr eller en plats på vårt entreprenörsprogram i sommar!

Vad är ett hackathon?

Likt ett marathon, så är ett hackathon ett kort och intensivt pass där deltagarna i mindre grupper får komma på en idé (d.v.s att “hacka”) för att lösa en utmaning (ett så kallat “case”). En jury bestämmer i slutet vilken idé som har bäst potential för att lösa utmaningen.

Vårt hackathon kommer att pågå under fyra timmar och under tiden får du och din grupp en coach som hjälper er att utveckla er idé.

Vinner man något?

Idéer som jury bestämmer har bäst potential har chansen till stipendium eller en plats på vårt speciella veckolånga entreprenörsprogram i början av juni!

Vad är det för utmaning?

I år kommer det handla om sociala utmaningar i Lund och hur vi utvecklar idéer för att möta dessa utmaningar. Själva utmaningen kommer vi att presentera på dagen för varje hack. Man har möjlighet att ta med sig sin egen idé in för att lösa utmaningen eller så kommer vi på nya sätt på plats!

 

Måndag - för dig som går i årskurs 8 eller 9 i Lunds kommun

Tid:13.00-18.00 

Plats: Digitalt, länk kommer

 

Tisdag - för dig som går i årskurs 1 eller 2 på gymnasiet i Lunds kommun

Tid:13.00-18.00

Plats: Digitalt, länk kommer

 

Onsdag - för dig som går i årskurs 3 på gymnasiet i Lunds kommun

Tid: 13.00-18.00

Plats: Digitalt, länk kommer