UKM

Har ni ett band? Drejar du krukor? Fotograferar du? Dansar du? Målar eller illustrerar du? Allt som kan visas i en utställning eller på en scen har en given plats på UKM Lund!

UKM (Ung Kultur Möts) är en mötesplats för kreativa unga i formen av en festival. Festivalen finns på lokal-, regional- och riksnivå och riktar sig till unga i åldern 13-20 år. Dagen kommer innehålla workshop-pass för föranmälda deltagare, där vi både utforskar något kulturuttryck samt aktuella kulturfrågor i Lund, och vi bjuder på vegetarisk lunch och middag. Efter middagen hjälps vi åt att förbereda inför kvällsaktiviteterna där tanken är att vi tar över Hemgårdens scen och väggar. Till kvällsshowen är vem som helst välkommen att komma och titta.

Det kommer finnas en urvalsgrupp som under kvällsshowen noga lyssnar eller kollar på alla deltagarnas bidrag och sedan i efterhand skriver ihop något angående vad som var bra och vad som kan bli ännu bättre i just ditt konstnärskap. Kanske får du med dig något oumbärligt tips som kan hjälpa dig komma ännu längre fram? Urvalsgruppen hjälper även oss arrangörer att välja ut vilka som kommer representera UKM Lund på den regionala festivalen i Lomma. Eftersom UKM inte är någon tävling så bedöms inte kvalitet eller prestation utan istället ser urvalsgruppen t.ex till ambition, mod och kreativitet. För att skapa förutsättningar för nya och spännande möten kommer urvalsgruppen även kolla på spridningen i uttrycksformer, geografi, kön, ålder, etnicitet och funktionalitet.

 

UKM 2018 har redan skett. Önskar du att vi arrangerar UKM nästa år också? Vill du vara med och planera? Hör av dig!

Lunds kommun

Telefonnummer, växel
046-359 50 00

Organisationsnummer
212000-1132

Postadress
Lunds kommun, Box 41,
221 00 Lund

Epost
kultur-fritid@lund.se

Besöksadress
Stora Södergatan 47, Lund